Josette De Cock winks

tortoise.jpgInvestigator Wolter Seuntjens spied an intriguing research tidbit (in Sven Speybrouck & Koen Fillet, Jongens & Wetenschap 2. Roeselare [Belgium]: Globe, 2003, p. 406):

In Josette De Cock the Royal Academy for Boys and Science incorporates its first animal trainer. Josette has shared her life for the past fifty years with a tortoise. For half a century she has winked at the beast and ten years ago this tenacity was rewarded: the tortoise winked back at her. Mrs. De Cock, welcome in the Royal Academy for Boys and Science. And do keep up talking to your pet. Who knows, one day?

Met Josette De Cock lijft de Koninklijke Academie voor Jongens & Wetenschap haar eerste dierentemmer in. Josette deelt al 50 jaar lief en leed met een schildpad. Een halve eeuw heeft ze dagelijks naar het beest geknipoogd en tien jaar geleden is die vasthoudendheid beloond: de schildpad knipoogde terug. Mevrouw De Cock, welkom in de KAJW. En vooral: blijven praten met uw huisdier. Wie weet, ooit op een dag?

Comments are closed.